Всесвітній день здорового харчування

Всесвітній день здoрoвoгo харчування – привід вкотре нагадати, що незбалансований раціон є однією з головних причин розвитку серцево-судинних захворювань: артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту міокарда та інсульту.
Здорове меню захищає серце від хвороб, а також допомагає знизити емоційне напруження та контролювати масу тіла.
7 правил збалансованого раціону від Всесвітньої організації охорони здоров’я ![]()
Не досолюйте їжу, аби дотримуватися денної норми солі – не більше 1 ч. л. у всіх продуктах
Ковбаси та консерви замінюйте на нежирне мʼясо
Щодня вживайте 400 г (або 5 порцій) овочів чи фруктів, додаючи їх до кожного прийому їжі
Добова доза цукру – до 10 ч. л. Краще замініть цукерки, шоколад, пиріжки, солодкі напої на фрукти та ягоди
Їжте більше клітковини – цільнозернових каш, бобових та горіхів
Попрощайтеся з трансжирами – промисловою випічкою, фастфудом та смаженими стравами
Контролюйте розміри та кількість порцій, аби не переїдати
Джерело: ЦГЗ МОЗ України
Instagram – instagram.com/doctorstargorod
Facebook – facebook.com/doctorstargorod
Viber – cutt.ly/doctorstargorod




